Veganlar jelibon yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2019

Hayvansal olan ürünlerin hiç birini tüketmeyen veganlar her ne kadar masum görünse de jelibonu da tüketmemektedir. Çünkü jelibonun üretiminde kullanılan sığır jelatini de hayvansal ürünler kategorisinde yer alır. Vegan olunca yapılan alışverişlere, alınan ambalajlı ürünlerin içeriklere dikkat etmek gerekiyor. Çünkü içeriğinde hayvansal katkı maddesi olan ve ya hayvansal ürünlerden biri ile üretilen bir yiyecek alındığında üreticilerin desteklendiğini düşünürler.

Üreticilerin bir kısmı hayvanlara eziyet yaparak ve ya işkence ederek üretim yapmaktadır. Bu konuda internette birçok örnek yazı, haber video bulunur. Bunları gören hayvan sevenler bir süre sonra vegan olarak hayvanlarda yapılan tüm besin ve gıdaların tüketimi ret ederek vegan olmuştur. Bu sebeple veganlar jelibon yemez ve diğer hayvansal katkı olan pasta, yoğurt, kek gibi ürünleri de tüketmezler.

Yedikleri besinler sebzeler, yeşillikler, buldur pirinç gibi olan tüm tahıllar, bakliyatlar ve meyvelerdir. Bu yiyeceklerden alınan vitaminler etten ve sütten alına besinlerle eş değer değildir. Ancak yine de yaklaşık ayarda bir değeri bulunmaktadır. Bu nedenle veganlar yaptıkları bazı ayarlamalar ile sağlıklı beslenmeye özen gösterirler.





Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.