Veganlar bal yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2019

Hayvansal olarak üretilen tüm yiyecek gruplarından uzak durarak onların içeriğine sahip olan bitkisel ürünleri tüketenlere vegan denilmektedir. Veganlar hayvansal ürünlere ve hayvan emeği ile yapılan her türlü işe ve ürüne karşıdır.

Veganlık vejetaryenlerin bir üst aşamasıdır. Yani vejetaryenler et yemezler ama hayvansal ürün olan yumurta, bal, tereyağı, peynir gibi ürünleri ya da bazılarını yerler. Birçok kişi yumurta,  peynir süt hayvandan gelen ürünüdür ama bal ne alaka diyor olabilir.

Veganlar bal yemez. Çünkü bal arıların emek gücü ile yapılan ve kış gibi zor günlerde kullanmak üzere depoladıkları ürünleridir. Bu ürünler insanlar tarafından alınınca arıların daha çok çalışması gerektiği için bu yaklaşım Veganlar için zalimcedir. Bu sebeple Veganlar bal yerine pekmez, elma şurubu, agav şurubu ve pirinç şurubu gibi bitki ve bakliyatlardan yapılan tatlandırıcıları kullanarak almaları gereken vitamin ve gıdaları en yakın muadillerinden almaktadır.





1 Yorum

  1. cago

    18 Eylül 2019 at 16:50

    yanlıs

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.