Veganlar cips yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2019

Veganlar genel olarak sadece tahıl, sebze ve meyvelerden beslenerek yaşamlarını sürdürmektedir. Bu demek değildir ki vegan olanların abur cubur ve keyifli atıştırmalıklarını yememeleri gerekiyor. Önemli olan yiyecek ve atıştırmalıkların vegan kalitesinde ve güvenilirliğinde hazırlanmış olmasıdır. Atıştırmalıklar denildiğinde akla gelen ilk her zaman cips olmaktadır ve veganlar cips yer ancak belirli marka ve vegan olduğuna emin olunan cipsler yenilebilir. Sonuç olarak cipslerin üretildiği ana malzeme patates veya mısırdır. Sonraki aşamalarda kullanılan ürünlerin hayvansal katkılar içermemelidir.

Veganlığın temel kuralında kesinlikle et ve diğer et ürünleri yenmemelidir. Tabi bunların yanında yoğurt, bal, süt, yumurta gibi ürünler de yemek yasaktır. Veganlar için üretilen ve yasaklanan besinleri andıran, vitamin ve besin değeri yaklaşık olarak ayarlanan bazı ürünler yapılmaktadır. Yoğurt soya sütünden, yumurtalı gıdalar tofudan, dondurmalar Hindistan cevizi sütünden hazırlanmaktadır. Et kullanılan yerlere mantar kullanılarak bu açık kapatılarak özledikleri lezzetler bastırılmaktadır. Veganlar normal beslenmekte olan bir bireye göre daha sağlıklı olabilir. Çünkü zararlı olan yiyecekler hayatından çıkmıştır.





Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.