Veganlar çikolata yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2019

Hayatlarındaki yaşam tarzını vegan olarak sürdüren kişiler et, balık ve tavuk etleri yemezler. Süt, yumurta, tereyağı ve bal da yemezler. Tabi dondurma, yoğurt, çikolata ve pastalarda bu ürünlerden yapıldığı için bu tür gıdaları da tüketmezler. Ancak bu gıdaların vitamin değerleri ile eş değere yakın olan sebze ve meyveleri tüketerek aynı besin değerlerini karşılarlar.

Daha önceden çikolata yiyen birisi için bu tadı unutmak zordur. Çünkü veganlar çikolata yemez ve yerine yapılan çikolatalarda sütten yapılmadığı için aynı lezzet de olmaz. Ama çikolata isteklerini bastırmaya yeter. Süt yerine kullandıkları badem sütü, soya sütü ve Hindistan cevizi sütü gerçek inek sütünün yerini tutmaz. Ancak bu sütlerden yine kalsiyum ve diğer mineralleri alırlar.

Doğanın mucizeleri sayesinde veganlar yiyemedikleri ürünlerin besin değerlerini hesaplayıp o değere denk gelecek olan yeşillikler, sebzeler ve meyveleri bir arada kullanarak sağlıklı kalırlar. Veganlar normal beslenen birine göre daha sağlıklı olurlar. Bunun sebebi yediklerinin çoğu doğaldır ve katkı maddesi içeren işlenen gıdalardan uzak dururlar.





Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.