Veganlar simit yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 8, 2019

Vegan olanların yiyecek grupları normal beslenen birine göre daha kısıtlıdır. Dışarda yiyip içmek onlar için adeta bir mücadeledir. Veganlar simit yer ancak simit içerisinde inek sütü ve hayvansal yağ katkısı yok ise yiyebilmektedir. Genelde yapılan simitlerin içinde süt ve yağ olmadığı için veganlar gönül rahatlığı ile simit yerler.

Vegan olanların yemediği besinlerin başında et, balık ve tavuk gelmektedir. Sonrasında hayvanlardan üretilen süt, bal, tereyağı ve yumurta da onların yenmeyen gıda grubunda olanlardır. Tabi tüm bunlarla yapılan pasta ve yemeklerde yenmeyenler listesindedir. Ayrıca koyunlarda elde edilen yün, hayvanlardan alınan deri ve kürkler de kullanılmayacak eşyalar arasında yerini almaktadır. Birde hayvan iş gücünden alınan hizmetlere de karşı oldukları için at arabası ve fayton benzeri araçlara binmezler. Hayvanların özgürlüklerinin kısıtlandığı ve doğal yaşamlarından koparıldığı için hayvanat bahçesine ve sirke gitmezler.





Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.