Veganlar pilav yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2019

Vejeteryan ve veganlık bazen birbiri ile karıştırılabiliyor. Veganlık vejeteryan beslenmenin bir türüdür. Vejetaryenlık veya etyemezlik, bir takım sebeplerle balık, et, kümes hayvanları tüketmemeye denilmektedir. Et tüketmeyen ve hayvanların üretebildiği süt, bal, yumurta, gibi ürünleri de yemeyenlere vegan denilmektedir. Daha çok hayvan severler tarafından benimsenmektedir.

Hayvansal gıdalardan elde edilebilen D ve B12 vitaminleri dışarıdan alınabilir. Veganların tükettiği yiyecekelr arasında pirinç, ekmek, tahıllar, hamurlu yemekler vardır. Pirinç pilavı veganların çok severek tükettiği besinlerin başında yer alır ve bu da demektir ki veganlar pilav yer. (hayvansal ürün kullanılmadan yapılan pilavlar)

Kimi bitkisel besin seçip sebze, meyve, tahıl ile beslenirken kimi de sadece tahıl ürünleri ile beslenmektedir. Soya sütü kalsiyum eksikliğini önler. Susam, tahin, badem, mısır gevreği kalsiyum yüklüdür. Veganların genelde tükettiği ürünler ise; mercimek, fasulye, nohut, sebze, bezelye, bütün yeşil bitkiler, soya ürünleri, ceviz, badem, pirinç, yulaf, kuskus, mısır, bitter çikolatadır.


Benzer yayınlar




Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.