Veganlar makarna yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2019

Vegan olan kişilerin yemek seçenekleri azınlıktadır. Ama yine de seçenekleri ve tercihler çoktur. Çünkü yenilen tüm sebze ve tahıl gruplarını vegan olanlar da yiyebilmektedir. Veganların yemedikleri ürünlerin başında et ve et ürünleri, hayvanlardan temin edilen süt, yumurta, bal ve bunlardan yapılmakta olan yoğurt, pasta, dondurma gibi gıdalar gelmektedir. Ayrıca hayvanların kendilerinden yapılan yün ve ipek kıyafetler, deri çanta, ayakkabı, kemerleri kullanmamaktadır.

Bunların yerine geçebilecek olan sebze, meyve ve tahılları tercih etmektedirler. Ekmek, makarna, pilav gibi ürünlerin içine hayvansal olan hiçbir gıda ve katkı maddesi girmediği sürece bu tarz yemekleri tüketmelerinde sakınca yoktur. Veganlar hayvansal ürün içermeyen makarnaları yer çünkü makarna ve ekmek tahıl grubuna giren ürünlerden yapıldığı için severek yedikleri ve besleyici olan ürünler sınıfında yer alır. Yemedikleri ürünlerde olan bazı vitamin ve mineraller makarna da yer alır.

Bazı makarnalarda yumurta olabilmektedir. Alacağınız makarnanın içindekiler bölümünü okumanızı öneririz.

Veganlık sadece bazı hayvansal ürünleri yememek adına yapılan bir eylem değildir. Hayvanların iş gücüdende faydalanılan eylemlere de karşıdırlar. Bu inanıştan yola çıkarak bal yemezler, faytona binmezler ve sirke gitmezler.





Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.