Veganlar peynir yer mi?

Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2019

Balık, et, tavuk, yumurta gibi besinleri kesinlikle tüketmeyen kişilere vegan denmektedir. Veganlar peynir yemez, bal tüketmez, hayvanat bahçesine gitmez ve yün kıyafet kullanmazlar. Tüm bunlar onların inanışlarına aykırı düşen yaklaşımlardır. Çünkü veganlar insanların o savunmasız hayvanları kendi menfaatleri doğrultusunda eziyet ederek kullanılmalarına karşıdır. Yapılan işkencenin sadece ölümcül olması şart değildir. Beden iş gücü olarak da hayvanların kullanılmasını doğru bulmuyorlar.

Veganların yemedikleri besinlerdeki vitamin ve mineraller başka gıda seçeneklerinde mevcuttur. Tabi bir ette 3-5 çeşit besin varken başka gıdada olan ve besinlerin sayısı az olabilir ama bu veganlar için problem değildir. Çünkü birkaç sebze ve bitkiyi bir arada tüketerek alınması gereken protein ve vitaminleri dengede tutabilmektedirler.

Veganlar peynirdeki ihtiyaçlarını, soya sütünden, Hindistan cevizi sütünden ve yağında yapılan vegan peyniri ve çeşitlerinden karşılamaya çalışmaktadır. Tabi gerçek peynirin tadını vermeseler de yokluğunu da aratmıyordur. Bunun gibi birçok gıdanın yerine bitkisel olan ürünler üretilen, veganlarında menülerini zenginleştiren vegan ürün üreticileri bulunmaktadır.





Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.