1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Uçuk hastalığına hangi bölüm bakar?


+ - 0


Genellik ile ağız ve çevresinin iç kısmında su toplamış kabarcık biçiminde oluşan yapıya uçuk denir. Nadiren ağız içerisinde çıksa da uçuk çoğunluk ile ağız çevresinde görülmektedir. Ağız içerisinde oluşan uçuk çoğunluk ile damak tavanı gibi hareketsiz olan kısımda oluşur. Uçuk rahatsızlığı bulaşıcıdır. Uçuk hastalığına virüsler sebep olmaktadır.

Uçuk virüsü vücuda girer ve enfeksiyon oluşturduktan sonra sinir düğüm kısmına yerleşir ve herhangi bir hastalık durumunda vücudun zayıf düşmesi ile çoğalmaya başlar ve uçuk oluşur. Uçuk aşırı stres, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk halinde de çıkabilmektedir. Aşırı güneş ışığı ve UV ışınları da uçuk çıkmasına neden olabilmektedir. Çeşitli enfeksiyonlar, adet dönemi ve hamilelik gibi zamanlarda da uçuk virüsü aktif hale geçebilir.

Uçuk çıkmadan önce kendisini hissettirir. İlk olarak uçuk çıkacak olan kısımda yanma, karıncalanma, kaşınma, sızlama ortaya çıkar. Ardından uçuk çıkacak olan kısım kızarmaya ve şişmeye başlar. Daha sonra da içi sıvı dolu bir kabarcık ortaya çıkar. Uçuk problemi yaşayan kişiler hastanenin dermatoloji bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır.

Yorum Yap