1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

İdrar yaparken yanma hissi için hangi doktora gidilir?

İdrar yaparken yanma hissi için hangi doktora gidilir?
+ - 0

Sistit hastalığı; sürekli idrara çıkma isteği ve idrara çıkıldığında az miktarda yapılması ve idrar yapılırken yanma hissedilmesidir. Daha çok kadınlarda görülen bu hastalık eğer tedavi edilemezse böbrek iltihaplanmasına yol açabiliyor. Kadınların %30 u hayatı boyunca en az bir defa sistit olmaktadır.

Sistit Neden Olur?

Bakteriyel enfeksiyonlar, arkadan öne doğru tuvalet lezyonu yapmak, genital bölgeye parfümlü ürünler kullanılması, sabun kullanılması, kimyasal ürünlere maruz bırakılması, şeker hastalığı, hormonal değişikliklerin olduğu hamilelik ve menopoz dönemlerinde, dar pantolon giymek, az su tüketimi gibi nedenler sistite neden olmaktadır.

Sistitin Belirtileri Nelerdir?

İdrar yaparken yanma hissi, sık sık idrara çıkma isteği fakat az az hatta damla damla idrar yapma, idrarda kan görülmesi, kasıklarda ağrı hissedilmesi, kötü kokulu akıntı, idrar, hastalığın ilerleyen safhalarında ateş, bulantı, kusma, cinsel ilişki sırasında ağrı hissedilmesi gibi nedenler sistitin belirtileridir.

Sistitin tedavi sürecinde en etkili ilacı antibiyotiktir. E. coli adı verilen bakteri bu hastalığa yol açtığı için bu mikroba etkili antibiyotikler kullanılmaktadır. Sistit belirtileri görüldüğü anda uzman bir üroloji hekimine başvurulmalıdır.

İdrar yaparken yanma hissi için hangi doktora gidilir?

Üroloji

Yorum Yap