1. Ana Sayfa
  2. Webmaster

Payoneer ile ödeme yapan reklam firması Ezoic

Payoneer ile ödeme yapan reklam firması Ezoic
+ - 4

Web sitelerimizde reklam yayınlarken genelde Google Adsense‘i kullanıyoruz. Bunun başlıca sebepleri arasında adsense‘in daha çok reklam verenle çalışması ve içerikle alakalı reklamlar göstermesi yer alıyor. Bu yazıda Ezoic‘i kullanarak hem adsense hem de diğer reklam firmalarının reklamlarını nasıl web sitemizde yayınlabileceğimizi anlatacağım.

Ezoic

Ezoic firması Certified Google Publishing Partner‘dır. Yani web sitenize eklediğiniz ezoic reklam alanlarında adsense reklamları da görünecektir. Adsense‘in yanı sıra diğer reklam networklarının da reklamları görünecektir. Sistem o an hangi reklamı yayınlamak avantajlı ise onu yayınlar. Ayrıca Ezoic‘in başka hizmetlerini de kullanarak gelirinizi artırmanız ve masraflarınızı azaltmanız mümkün.

Ezoic başvuru için gereklilikler, ödeme eşiği, ödeme süresi ve ödeme yöntemi

Ezoic başvurunuzun kabul edilmesi için aylık en az 10 000 tekil ziyaret, AdSense içerik politikalarına uyma şartlarını sağlamanız gerekiyor. Ziyaretçi bilgilerinizi Ezoic‘le paylaşmanız için sizden google analytics istatistik okuma ve analiz etme izni isteyebilirler. Nasıl yapılacağı burada ingilizce olarak anlatılıyor.

Minimum ödeme tutarı $20‘dır. Bu tutarı yükseltmeniz mümkün. Örneğin Nisan ayında $100 kazandıysanız bir sonraki ay olan Mayıs ayının 30’unda ödeme alacaksınız. Bu 30 günlük süre en fazla 45 gün olabilir. (kaynak)

Ödeme yöntemleri

  1. Paypal
  2. Payoneer ile Amerika banka transferi
  3. Payoneer ile Uluslararası banka transferi
  4. Payoneer ön ödemeli kart
  5. Çek (Sadece ABD ve Kanada)

Paypal ülkemizde kullanılamadığına göre şuan için 3 ve 4 numaralı ödeme yöntemleri uygun görünüyor.

3 ve 4 numaralı payoneer ödeme yöntemlerinden birini seçince başvuru formu karşınıza geliyor. Oradan payoneer‘e başvurabilirsiniz.

Tax Information

Tax information formunu doldurmayı unutmayın. Aksi halde ödemeleriniz gecikebilir. Formu doldurmak için Account > Tax Information‘a sayfasına gidin.

Bireysel kullanıcıysanız Legal Entity Type için Individual‘ı seçin. Şirket için ise Corporation‘ı seçebilirsiniz.

ABD’de yaşamadığımız Tax ID Number (USA only) bölümünü boş bırakıyoruz Tax Form için ise Form W-8 (Non-USA) seçiyoruz. Kişisel bilgilerimizi girdikten sonra Save butonuna tıklıyoruz.

Ezoic avantajları

    1. Ücretsiz CDN hizmeti. Kurulum aşamasında web sitenizi ezoic‘in name serverlarına yönlendirirseniz cache hizmetinden yararlanabilirsiniz. CDN sayesinde web sitenize bağlanan kişi hangi CDN sunucusuna yakınsa o sunucu ile bağlantı kurar böylece birçok ziyaretçi için site açılış hızı artar. Ayrıca hosting’inizin üstündeki yük ve bandwidth değerleriniz azalır.
    2. Büyük Veri Analizi. Bu özellik sayesinde sitenizle alakalı detaylı istatistiklere ulaşabilirsiniz. 
Big Data Analytics
  1. Yapay Zeka. Ezoic web sitenizden topladığı verilerle her ziyaretçinin en uygun deneyimi yaşamasını sağlar. Potansiyel reklam alanlarında çeşitli reklam testleri yaparak en çok gelir elde edecek şekilde reklamları ayarlar.
  2. Her cihaza uyumlu reklamlar. Sistem ziyaretçinin kullandığı cihaza uygun reklamlar sunar. Mesela masaüstü bilgisayardan gelen bir ziyaretçiye 720×90 boyutunda bir reklam sunar mobilden gelen ziyaretçiye ise 300×250 reklam sunabilir.
  3. Kolay kurulum. Chrome eklentisi ile potansiyel reklam alanlarınızı kolayca belirleyebilirsiniz.

Ezoic başvuru

Siteye girdiğinizde üst menüde yer alan Get Started‘a tıklayarak başvuru formuna ulaşın.

Formda yer alan web site adresi, email adresi ve şifre bölümünü doldurun. Web siteniz bilgi verici, blog, araç veya bir konuda kaynak siteyse Informational / Blog / Tool or Resource‘ü seçin. Şirket tarzı bir siteyse Company / Business Site seçeneğini seçin.

Create Premium Account butonuna tıklayarak üyelik formunu gönderebilirsiniz. Formun altında görebileceğiniz üzere Ezoic‘in ücretli ve ücretsiz sürümü var. Aylık bir ücret ödemeyen planda web sitenizin en altına küçük bir bağlantı reklamı yerleştiriliyor. 30 gün deneme süresi var ondan sonra bu reklam eklenir. Ücretsiz sürümü seçmeniz için bir şey yapmanıza gerek yok. Ezoic‘in name serverlarını kullanıyorsanız 1 ay sonra reklam otomatik olarak eklenecektir. Diğer kurulumlarda süreç nasıl işliyor bilmiyorum.

Ezoic kurulum

Integrate Your Site

Kurulum 4 aşamadan oluşuyor. İlk önce web sitemizi Integrate Your Site bölümünden sisteme dahil edeceğiz. 

Integrate Your Site‘a tıkladığımızda 3 kurulum seçeneği karşınıza çıkıyor. Ezoic bize CDN seçeneğini öneriyor. Bunun için web sitenizin name serverlarını ezoic‘in verdiği name serverlarla değiştirmeniz lazım. CDN özelliğinin dışında WordPress eklentisi ile kolayca kurulum yapabilirsiniz veya Code Snippet seçeneği ile web sitenizin her sayfasında görünmesi gereken bir kodu ekleyebilirsiniz.

Eğer name serverları değiştirdiyseniz değişikliğin gerçekleşmesi zaman alabilir ama bu sırada diğer aşamaları yapabilirsiniz. 

Setup Ad Testing

2. aşama için Setup Ad Testing‘e tıkladığınızda web sitenizin <head> bölümüne eklemeniz gereken kodu göreceksiniz. Örnek kod:

<head>
<ezoic'in vediği kod>
</head>

Create New Ad Placeholders

3. aşama için Create New Ad Placeholders‘a tıklıyoruz. Bu aşamada web sitemizdeki potansiyel reklam alanlarını belirleyeceğiz. Bu reklam alanlarından olabildiğince çok koyun. Ezoic yapay zekasıyla hangilerinin daha verimli olduğunu test edecek ve en uygun olanları kullanacaktır.

Potansiyel reklam alanlarını ezoic‘in chrome eklentisi ile eklemek çok kolay.

Ezoic chrome eklentisi: https://chrome.google.com/webstore/detail/ezoic-ad-tester/nbccjeeblefkmoohdiipbghgikopimnd?hl=en

Eklentinin kullanımı bu video’da detaylıca gösteriliyor.

YouTube video

Ben chrome eklentisiyle uğraşamam derseniz kod ekleyerek de bu potansiyel reklam alanlarını oluşturabilirsiniz. Ezoic panelinizde App Store > Ad Tester‘a girin. Burada Add Display Ad Placeholder butonuna tıklayarak yeni potansiyel reklam alanları oluşturun. Her reklam alanı için mobil boyutlar dahil birden fazla reklam boyutu seçmenizi öneririm. Ezoic bu alternatiflerden en iyi olanları yapacağı testlerle belirleyecektir. Reklam alanını oluşturunca size bir kod verecek, bu kodu reklamın gösterilmesini istediğiniz yere ekleyeceksiniz.

Apply For Google Ad Exchange

Son aşama Google Ad Exchange için başvuru yapacaksınız. Formun linki bana email ile gönderildi ve başvuru yaptıktan sonra ertesi gün web sitem onaylandı. 

Ezoic’i aktif etme

Settings > Turn Ezoic On & Off‘un altındaki Manage butonuna tıklayın. Desktop, Tablet, Mobile‘i ON duruma getirin. Ezoic artık aktif. Web sitenizden verileri toplayıp en uygun şekilde reklam gösterimine başlayacaktır.

Adsense ve Ezoic gelir karşılaştırması

Burada kendi deneyimimi paylaşacağım. Yalnız şunu belirteyim Ezoic hesap yöneticimin benim için yaptığı reklam yerleşimi eski reklam yerleşimime göre çok farklı. Reklam alanları arttı, reklam boyutları değişti.(zaten ezoic’in avantajları bunlar) Ama aynı reklam sayısını adsense’de de yapsaydım belki sonuç daha farklı olabilirdi. Bunu göz önünde bulundurun.

Web sitemin Adsense kullanırken elde ettiği günlük gelir ortalaması: ₺9,34 (1-25 Kasım 2018 tarihleri arası istatistiklere göre)

Web sitemin Ezoic kullanırken elde ettiği gelir ortalaması $3.43(3-25 Aralık 2018 tarihleri arası istatistiklere göre) Şu anki kur ile 18,10 (google sonucu)

Buradaki ezoic istatistiğinin ilk günlere ait olduğunu unutmayın. Yapay zekanın en uygun reklam deneyimini tahmin etmesi için zaman gerekebilir, yani bu gelirde bir artış gözlenebilir. Tabi herkeste aynı sonucu vermeyecektir. Siz de kendi deneyiminizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. 

Ezoic uygulamaları

Ezoic kontrol panelinde App Store sayfasında reklam yönetimini kolaylaştıran, web sitenin yararına çeşitli uygulamalar bulabilirsiniz. Bu uygulamaları kısaca açıklayacağım.

Ad Tester: Potansiyel reklam alanlarını yönetmenizi sağlar.

Display Ads: Bu sayfada yer alan reklam networklerinde hesabınız varsa ezoic hesabınızla ilişkilendirebilirsiniz. Eğer ilgili network hesabınızda daha iyi bir reklam teklifi varsa ezoic onu yayınlar. Eğer bu networklerde hesabınız yoksa oluşturmanıza gerek yok. Zaten ezoic bu firmalarla çalışıyor. 

Consent Management: Avrupa’daki veri koruma yasası ile ilgili kolaylık sağlayan bir uygulama. 

EZLinks: Web sitenizin sayfa görüntüleme sayısı, sitede geçirilen süre, ve seo açısından yarar sağlamayı amaçlayan bir uygulama. Bu uygulamayı hiç kullanmadım ama sanırım şu şekilde çalışıyor. Örneğin sitenizde “Elmanın yararları” diye bir içerik var. Bu içerikte elma kelimesi geçince web sitenizdeki elma ile ilgili başka içeriğe link veriyor. 

CloudFlare: Bu uygulama DDos koruması ve Global CDN gibi özellikler sağlıyor.

Advertiser Blocker: Web sitenizde yayınlanmasını istemediğiniz reklamların linklerini buraya ekleyerek engelleyebilirsiniz. 

Privacy Policy: Web siteniz için Gizlilik Politikası sayfası oluşturmanıza yarayan bir araç.

Ad Categories: Belirli reklam kategorilerini engellemek istiyorsanız bu uygulamayı kullanmalısınız.

Disable Ads By Page: Bazı sayfalarda reklam gösterilmesini istemiyorsanız bu uygulamayı kurun.

Max Ads Per Page: Eğer bir sayfanızda çok fazla reklam olduğunu düşünüyorsanız bu uygulama ile maximum reklam sayısını belirleyebilirsiniz.

Caching: Önbellek sisteminin ayarlarını değiştirebilirsiniz. Bazı sayfaları önbellek sisteminin dışında tutabilirsiniz. WordPress için wp-admin kategorisini Directory olarak ve wp-login.php sayfasını Single Page olarak Cache Exclude URL Rules bölümünden eklemenizi öneririm.

Ad Colors: Farklı reklam renklerini test etmenizi sağlar.

Social Icons: Web sitenize sosyal ağlarda paylaş butonları koymanıza yarar.

SSL: Ücretsiz SSL aktif eder.

Recommended Pages: Ziyaretçiye sitenizdeki başka sayfaları önererek sayfa gösterim sayısını, sitede geçirilen süreyi vs. arttırmayı amaçlar.

Ads.txt: Ads.txt dosyanızı düzenlemenizi sağlar.

Wordpress Hosting: Adından da anlaşılacağı üzere wordpress sitenizi host edebiliyorsunuz. Hiç denemedim ama güzel bir özellik. Hosting ücretini tamamen kaldırmak mümkün gibi görünüyor. Detaylı bilgi için: https://support.ezoic.com/hc/en-us/articles/360014888411-WordPress-Hosting-App

 

Ezoic hakkında aklıma gelenleri bu yazıda açıkladım. Eğer hala sorunuz varsa yorum olarak sormaktan çekinmeyin. 

Yorum Yap

Yorumlar (4)

  1. Yazınız için teşekkürler. Bir süredir Ezoic kullanmayı düşünüyorum, hatta kendileri teklif ettiler ama zamanım olmadığından askıya almıştım. Gelirleriniz AdSense’e kıyasla ne seviyede, hala 2 kata yakın yukarıda mı?

    • Günlük ortalama gelirim adsense’e göre 2 katı civarında. Ama şunu unutmamak lazım eskiye oranla daha çok reklam alanı kullanıyorum. Yani iyi bir reklam yerleşimiyle adsense kullanarak ezoic’in verdiğinin daha fazlasını kazanmak mümkün olabilir.

      Ezoic özellikle reklam yerleşimiyle uğraşmak istemeyen insanlara hitap ediyor. Yabancı hitli bir siteniz varsa diğer reklam networklerinin de reklamları sitenizde yayınlanacağı için ayrıca gelir artmasına sebep olabilir. Bunun yanı sıra CDN, SSL, WordPress hosting vb. hizmetleri bir arada ve ücretsiz sunması da ezoic’i tercih etme sebeplerim arasında.

      Ezoic’in ücretsiz WordPress hosting hizmetini de denedikten sonra bir yazı yazacağım.

      • Cevabınız için teşekkürler. İki katı artış gayet iyi görünüyor. Sitemin ziyaretlerinin yaklaşık yarısı yabancı, yarısı Türk. Dün itibariyle Ezoic’e geçiş yaptım, bakalım ne olacak. CDN benim de ilgimi çekti, bir de Ezoic’deki caching veri tüketimini azaltır belki diye düşündüm.

        • Hayırlı olsun. 1-2 hafta sonra deneyimlerinizi yorum olarak veya kendi blogunuzda yazıp buradan linkini paylaşırsanız Ezoic’i kullanmayı düşünen arkadaşlar için faydalı olur.

          Bu arada ezoic’te adsense’deki eşleştirilen içerik’e benzer “native ads” var. Ad Tester bölümünden native potansiyel reklam alanlarını oluşturabilirsiniz. Yabancı ziyaretçiniz olduğu için kullanıcıların ilgisini çekecek reklamların olacağını düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.