Fazla efor harcandığında, fazla sıcak ortamlarda ve aşırı stres yaşandığında sempatik sinir sistemi ter bezlerini uyarır ve vücutta ter salgılanması başlar. Terleme vücut için yararlı ve oldukça önemlidir. Sağlık yetişkin bir bireyin bir günde 500 ml ter kaybetmesi normal bir durumdur. Aşırı terleme ise sık yaşanan bir durumdur ve bu duruma stres, şeker rahatsızlığı, kalp hastalıkları, enfeksiyon rahatsızlığı, hipertiroid, hormon rahatsızlıkları, kanser ve bazı tür ilaçların kullanımı sebep olmaktadır.
Bazı rahatsızlıklar ise gece terlemesine sebebiyet vermektedir. Gece terlemesine neden olan hastalıklar ise; lenfoma, tüberküloz, hipertiroid, diyabet gibi rahatsızlıklar sebep olmaktadır.
Aşırı terleme sorunu en azla psikolojik sorunlara neden olmaktadır. En çok görülenleri ise anksiyete ve depresyondur.
Aşırı terleme fazla miktarda su, klor, potasyum ve sodyum kayıplarına neden olmaktadır. Bu durum da aşırı halsizlik ve yorgunluğu sebep olmaktadır. Aşırı ter vücutta başta mantar olmak üzere çeşitli mikroorganizmaların hastalık oluşturmasına ortam hazırlamaktadır.
Aşırı ter sorunu yaşayan kişilerin doktora görünmek için hastaneye gittiklerinde dahiliye bölümünden randevu almaları gerekmektedir.