Vultr ve Digitalocean alternatifi İlkbyte
Bu yazıda Vultr ve Digitalocean firmaları gibi bulut sunucu hizmeti sağlayan İlkbyte‘ı...
Karaburun yıllar yılı virajlı ve uçurumlu yolu nedeniyle insanların tercih etmediği İzmir’in doğa harikalarından biri. Doğayla iç içe olmak, pırıl pırıl temiz bir denizde yüzmek isteyenler için bulunmaz bir nimet.
Karaburun merkezin İzmir’e uzaklığı karayoluyla 100 KM. Çeşme otoyolundan Karaburun sapağından sonra yaklaşık olarak 50 KM daha devam etmeniz gerekiyor. Yolun bir kısmı bir kaç yıl önce yapılan yeni bir yol sayesinde daha geniş ve güvenli. Bu yeni yolun Mordoğan’dan sonrası ise halen yapımı sürüyor.(yazılma tarihi: 4 Temmuz 2015)
Otomobiliniz yoksa Üçkuyular terminalden yaz kış dolmuş var. Üçkuyulara ulaşımı ise Aliağa-Menderes banliyö hattından aktarmayla metro ile yapılabilir. Yine toplu ulaşımla bir çok otobüs ile Üçkuyular’a ulaşmanız gayet kolay. Dolmuş haricinde belediye Urla’dan yeni otobüs seferlerine başladı. 791 Numaralı otobüs ile Karaburun ve köylere ulaşım mümkün.
Ayrıca Foça-Mordoğan ve Karaburun arasında Turyol’un vapur seferleri de mevcut yaz aylarında. Keyifli ve konforlu bir gezi isteyenlerin tercih edebileceği seçenekte bu.
Karaburun yarımadası hurma zeytini, enginarı, nergis çiçeği, balığı (özellikle kefali) ve yerli ırk keçileri ile ünlü. Yola çıkmadan önce bunları bilmenizde fayda var. Ve son yıllarda ünü iyice yayılan Balıklıova köyünün un kurabiyesini de unutmamakta fayda var.
Son gezimde eski yolu kullanarak Balıklıova köyüne uğrayarak Karaburun’a gitmeyi tercih ettim. Köylü kadınların Balıklıova köyünde sattıkları sebzeler artık unuttuğumuz lezzette ve tazelikte. Salatalığın kokusu bile sadece bu köye uğrama sebebi şu mevsimde.
Balıklıova’da sonbaharda ham zeytin, Aralık – Ocak- Şubat ayında nergis çiçeği, ve mart, nisan aylarında ise enginar yine buradan taze taze satın alınabilir. Her mevsim işlenmiş zeytin, zeytinyağı ve sabah saatlerinde kooperatifte açık arttırmayla satılan günlük balıklardan alabilirsiniz. Tabii ki ünü İzmir çapında yaygın olan un kurabiyelerinden de almayı ihmal etmeyin. Ayrıca keçi sütünden yapılan kapanisti veya kopanisti adıyla anılan peynirden de tatmanızı öneririm.
Sadece Balıklıova köyüne kadar gidip yaz kış açık olan balık restoranlarında günlük taze balık yiyebilirsiniz bunun yanında özellikle kalamar yemenizi de tavsiye ederim. Burada en bilinen eski işletmeler Rıdvan’ın Yeri, Garip’in Yeri ve Özal’ın Yeri (Çınar restoran).
Balıklıova köyü ve Mordoğan arasında kamp yapılabilecek bir kaç yer mevcut. Ücretsiz kamp yapmaya uygun yerler olduğu gibi su tuvalet elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayan işletmeler de mevcut. Yakamoz kamp ve Huzur Kamp bu işletmelerden bir kaçı.
Karaburun yarımadasında konaklamak için Mordoğan bir adım önde. Mordoğan limanında deniz kenarında 4 yıldızlı Mordoğan Club otel mevcut, bunun yanı sıra küçük aile işletmesi tarzında pansiyonlarda da kalabilirsiniz. Liman içindeki plaja yakın yerlerde denize girip güneşlenebilirsiniz. Problemin Yeri’nde karnınızı doyurabilirsiniz. Deniz kıyısında içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Mordoğan’da denize girmeyi düşünüyorsanız eğer mutlaka Ayıbalığı ve Ardıç’a da uğrayın. Akşam yemeği için yine bir çok balık restoranında günlük taze balık eşliğinde harika ege mezeleriyle sofranızı süsleyebilirsiniz. Mevsimine göre deniz börülcesi, turp otu, radika, semizotu salatası egeye özgü mezelerden sadece bir kaçı.
Karaburun’da konaklamak için İskele civarında pansiyonlar, butik oteller mevcut. Benim gözüme çarpan manzarası en iyi yer Nergis otel. Bunun haricinde Mimoza koynuda bulunan Mimoza Apart otel de apart tarzı konaklama arayanlar için güzel bir tercih.
Mordoğan’da Aralık ayında levrek avlama yarışması ve Mayıs ayında Mordoğan Denizle Buluşma Şenlikleri yapılmakta. Bunun haricinde bir çok kültür sanat faaliyeti düzenlenmekte. Ziyaret edeceğiniz tarihlerde bir etkinlik olup olmadığını belediyenin web sayfasından kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Mordoğandan çıkıp Kabarunu’a yaklaşırken Kaynarpınar, Saipaltı gibi köylere hem yaz hem kış aylarında uğrayabilirsiniz.
Karaburun’a geldiğinizde sizi bir keçi heykeli karşılayacak. Daha önce bahsettiğimiz gibi keçi karaburun için geleneksel olarak önemli bir yere sahip. Hatta her yıl Haziran ayında Karaburun Belediyesi Keçi Kırkma Festivali bile düzenliyor bu yıl 5. kez düzenlendi.
Karaburun’da denize girilebilecek bir çok güzel yer mevcut. Yol boyunca içinizi açan lacivert rengi ile kendinizi o sulara bırakmak için zaten sabırsızlanacaksınız. Dolmuş ve Otobüs ile ulaştıysanız çok cüzzi ücretle çalışan Belediyenin otobüsleri koylara ulaşım için çalışıyor. Saatlerini yine belediyenin web sayfasından kontrol edebilirsiniz.
Koylar demişken şimdi gelelim denize girilecek koylara. Mimoza ve Bodrum koylarında şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz kafeler mevcut. Bu kafelerde karnınızı doyurabilir, sıcak ve soğuk içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Yine benzer mekanlar İskele mevkisinde de mevcut.
Benim esas beğendiğim ve bundan sonra favori olarak gördüğüm yer ise İncirlikoy. Geçen yıllarda da denize girmek için tercih ettiğim fakat bu sene Karaburun Belediyesi’nin yaptığı düzenlemeler ile gerçek anlamda insanı dinlendiren, ruhunu besleyen bir yer olmuş. Girişin ücretsiz olduğu İncirlikoy’da şezlong veya armut koltuk kiralayabiliyorsunuz. Alkollü ve alkolsüz içecekler, aperatifler ve dondurma mevcut. Fiyatları da İzmir içinde herhangi bir yerde ki fiyatlarla aynı seviyede.
Karaburun’da ufak dalış okullarının düzenlediği turlar mevcut. Karaburun’un temiz sularında değişik canlıları görmek isteyenler için güzel alternatif sunuyor.
Karaburun’da yemek için tabii ki deniz ürünleri restoranlarını tercih etmelisiniz. İskele’de sıradlanmış deniz kenarında açık havada iyot kokusuyla yemek yiyebileceğiniz bir çok alternatif mevcut. Yine Mordoğan ve Balıklıova ile ilgili yazılan şeyleri tekrar etmeye gerek yok. Balıklar tertemiz Karaburun’un sularından geliyor tatilin tadını çıkarmak için bu fırsatı kaçırmayıp balık yemeden dönmeyin.
Bu yazıda Vultr ve Digitalocean firmaları gibi bulut sunucu hizmeti sağlayan İlkbyte‘ı...
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kişilerin size de ulaşması giderek kolay bir hal almaya...
Vücutta bulunan kırmızı kan hücreleri, akciğerlerdeki oksijen kısmına bağlanan ve onu vücuttaki...
Metro FM’de en çok çalan şarkılardan bazıları 1. BRIANNA – Lost in...
Radyo Banko’da çalan şarkılardan bazıları BAŞKENTLİ FİKRET – GELME GARDAŞ LA ÜSTÜME...
zmir’in hatta Türkiye’nin gözbebeği plajlarına sahip olan Çeşme’ye günübirlik tatil için gitmek,...
Bir günlük dahi olsa sakin ve huzurlu bir tatil isteyenler için hemde...
zmir coğrafi konumuyla uzun bir kıyı şeridine sahip. Bu sebeple tatil yapabilmek...
Vücutta bulunan kırmızı kan hücreleri, akciğerlerdeki oksijen kısmına bağlanan ve onu vücuttaki...
Reflü, göğüsün alt bölgesinde mide ekşimesi olarak adlandırılan ve yanma ile beraber...
Bilinmesi gerekir ki gün içerisinde yaşanılan yoğun stres, kullanılan ilaçlar veya tüketilen...
Web sitelerimizde reklam yayınlarken genelde Google Adsense‘i kullanıyoruz. Bunun başlıca sebepleri arasında...
phpMyAdmin aracılığıyla WordPress web sitenizin yönetici şifresini değiştirebilirsiniz. WordPress yönetici şifresi phpMyAdmin’den...
WordPress sitenizdeki içeriklerde yer alan öne çıkan görselleri silmek için temanızın functions.php...
Uşak Telefon Alan Kodu: 276 Her il için belirlenmiş 3 haneli telefon...
Tunceli Telefon Alan Kodu: 428 Her il için belirlenmiş 3 haneli telefon...
Yozgat Telefon Alan Kodu: 354 Her il için belirlenmiş 3 haneli telefon...
Zonguldak Plaka Kodu: 67 Zonguldak‘ın plaka kodu 67‘dir. Zonguldak plakalı araçların plakaları...
Yozgat Plaka Kodu: 66 Yozgat‘ın plaka kodu 66‘dir. Yozgat plakalı araçların plakaları...
Yalova Plaka Kodu: 77 Yalova‘nın plaka kodu 77‘dir. Yalova plakalı araçların plakaları...