Yaşanılan pek çok rahatsızlık nedeni ile hastanelere gitmek durumunda kalan kişilerin sahip olduğu şikayetleri doğrultusunda hastalığı ile ilgili hangi bölümde muayene olması gerektiği konusunda çoğu zaman kafalarının karıştığını söylemek pek de yanlış olmaz. Tıp literatüründe hastalık çeşidinin oldukça fazla olması ve günümüzde hastanelerde bu hastalıkların gruplandırılarak bölümler şeklinde sınıflandırıldığı herkes tarafından biliniyor.
Bu nedenler hangi hastalıklara hangi poliklinik bölümlerin baktığına dair küçük bir ön araştırma yapmak zaman kazanılması yönünde hastanın yararına olacaktır. Hastanelerde yer alan hastalık bölüm polikliniklerinden bir tanesi de göz hastalıkları poliklinikleridir ve bu yazınızda göz hastalıkları poliklinikleri hangi tür hastaların muayene ve tedavilerinde etkin olduğunu sıralayacağız.
Göz Hastalıkları Polikliniklerine Hangi Hasta Gruplar Müracaat Edebilirler?
Uzak mesafeyi görme konusunda sıkıntı çekenler, yakını görme konusunda sıkıntı çeken kişiler, Görüntü netliği bozukluğu yaşayan kişiler, arpacık ve göz hastalıklarına bağlı baş dönmesi yaşayan kişiler, gözünde kızarıklık ve yanma hissi yaşayanlar, gözde kuruluk sorunu yaşayanlar, görme bozukluklarına bağlı olarak baş ağrısı şikayetleri olan kişiler, ani görme kaybı yaşayanlar, gözde aniden beliren sinek uçuşmaları ve ışık parlamaları olanlar, gözde çapaklanma şikayeti olanlar, gözde ağrı, batma hissi şikayetleri olanlar göz hastalıkları polikliniklerine tanı ve tedavi için müracaat edebilirler.
Bunların dışında; astigmat, miyop, excimer lazer ve lasik (Lazerle miyop, astigmat ve hipermetrop), katarakt (fako), Retina hastalıkları ( Dekolman, Yaşa bağlı sarı nokta rahatsızlıkları, diabetik retinopatı), göz tansiyonu (glokom), şaşılık ve pediatrik oftalmoloji, kornea hastalıkları, oftalmik plastik cerrahi, nöroftalmoloji ve kontak lens durumlarında yine göz hastalıkları poliklinikleri hastalıkları arasındadır.