1. Ana Sayfa
  2. Genel

Ayna nasıl yapılır?

Ayna nasıl yapılır?
+ - 0

Aynanın bulunuş hikayesi metalin parlatılması ile ortaya çıkmıştır. Daha sonrasında metalde oluşan yansımanın farklı yöntemlerle oluşturabileceği konusunu araştırma yapılarak cam ve civa birleştirilmiştir. Aynanın yapımı birkaç aşamadan oluştuğu için biraz zahmetlidir. Bu sebeple ayna imalatı fabrikalarda yapılmaktadır. Aynayı yapmak için kullanılan diğer materyaller gümüş, platin, alüminyum, altındır.

Ayna yapma aşaması ilk önce imalatta kullanılacak camı iyice temizlenmesi ile başlar. Daha sonra sıvı haline getirilen metal alaşım bir kapta bekletilir. Bir kabın içerisine cam yerleştirilir. Yavaş yavaş metalin donmasıyla cam üzerinde yansımalar gözükür. Bu işlem ile materyaller cama aktarılmıştır. Son işlem olan fırınlama ile aynanın uzun süre kalıcılığı sağlanır. Tüm bu aşamalardan sonra da ayna imalatı tamamlanmış olur.

Aynı birçok yerde kullanılmaktadır. Ayna kullanım alanları arasında günlük hayatımızda, evlerde, arabalarda, okullarda, işyerlerindedir. Buralarda ayna yansıma özelliği için kullanılır.

Tepegöz, projeksiyon, teleskop, dürbün gibi birçok teknik aletlerde de kullanılır. Aynaların değişik formlarda yapılan üretimleri farklı sektörlere hizmet etmektedir. Örneğin çukur aynalar dişçi ve diğer ekipmanlarında kullanılır. El fenerlerinde de bulunur. Tümsek aynalar da araçlarda ve dikiz aynalarında bulunur

Yorum Yap